H σωστή χρήση των προϊόντων μπορεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητά τους και να βελτιώσει αισθητά την εμφάνιση του δέρματός συνολικά. Συγκεντρώσαμε τα βασικά βήματα για το πως να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα περιποίησης.  Ωστόσο ο χρυσός κανόνας στο layering είναι ότι: ξεκινάμε από τα πιο ελαφριά προϊόντα και σταδιακά προχωράμε στα πιο βαριά!

1.Καθαριστικό

Ένα καλό καθαριστικό κατέχει την πρώτη θέση στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Η χρήση του σωστού καθαριστικού, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος, βοηθά στον καθαρισμό της συσσωρευμένης βρωμιάς, του  ιδρώτα και των βακτηρίων που “φωλιάζουν” στο πρόσωπό κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας. To καθαριστικό δημιουργεί έναν καθαρό καμβά για να ακολουθήσουν τα άλλα προϊόντα, επιτρέποντάς τους να απορροφηθούν πιο εύκολα.

Σας προτείνουμε το Soothing Starflower Cleansing Milk της Neals Yard Remedies  για απαλό και ήπιο καθαρισμό, χωρίς να «στεγνώνει» το δέρμα.

 2. Τόνερ

Το τόνερ συχνά δεν είναι στη λίστα περιποίησης της επιδερμίδας όλων, αλλά αν έχετε μεγάλους πόρους και λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή, προτείνουμε οπωσδήποτε να το προσθέσετε στη ρουτίνα σας.

Βοηθάει στη σύσφιξη των πόρων και απομακρύνει τυχόν υπολείμματα που μπορεί να έχει αφήσει πίσω του το καθαριστικό. Είναι υπέροχο, ως ένα επιπλέον βήμα καθαρισμού, μετά από βαρύ μακιγιάζ ή παχύ αντηλιακό. Συμβάλλει επίσης στην αποκατάσταση της ισορροπίας του ph του δέρματoς.

Επιλέξτε ανάμεσα στο Rehydrating Rose Toner ή το WildRoseAhaToner της Νeals Yard Remedies που καθαρίζουν και ομορφαίνουν το δέρμα, ενώ το ενυδατώνουν.

3. Ορός

Προσφέρει υψηλότερη συγκέντρωση ενεργών συστατικών όπως αντιοξειδωτικά και πεπτίδια  – από ό,τι οι ενυδατικές κρέμες – τα οποία συμβάλλουν σημαντικά κατά της γήρανσης. Οι οροί μπορούν να διεισδύσουν βαθιά στο δέρμα επειδή αποτελούνται από μικροσκοπικά μόρια. Είναι ελαφρύτεροι από τις ενυδατικές κρέμες και δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν την καθημερινή σας ενυδατική κρέμα, αλλά μάλλον να τη συμπληρώσουν.

Σας προτείνουμε, ειδικά για το βραδινή σας περιποίηση, τον ορό ομορφιάς  Beauty Sleep Concentrate της Neals Yard Remedies που στηρίζει τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και μειώνει αισθητά την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

4.Ενυδατική κρέμα

Συγκρατεί την υγρασία και μαλακώνει το δέρμα.Όταν το ανώτερο στρώμα του δέρματος “στεγνώνει”, το δέρμα ραγίζει και ξεφλουδίζει. Η ενυδατική κρέμα γεμίζει αυτές τις ρωγμές με λιπίδια (λιπαρές ουσίες) κάνοντας το δέρμα πιο λείο και απαλό.

Σ΄ αυτό το στάδιο αφιερώστε λίγα λεπτά παραπάνω για να κάνετε ένα μίνι μασάζ στο πρόσωπό σας με κινήσεις προς τα πάνω και προς τα έξω.

Σας προτείνουμε τη Wild Rose Glow Day Cream, της Neals Yard Remedies εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ κλειδώνει την υγρασιά και κάνει το δέρμα λείο και σφριγηλό, ενώ τα φυσικά εκχυλίσματα από φύλλα ελιάς αναζωογονούν το θαμπό δέρμα.

5.Λάδι προσώπου

Βοηθάει στη διατήρηση και ενδυνάμωση του δέρματος, διατηρώντας το ενυδατωμένο και πιο ανθεκτικό. Μερικά λάδι προσώπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ή αντί για ενυδατική κρέμα. Εάν χρησιμοποιείτε και τα δύο, το λάδι προσώπου θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε μετά την ενυδατική κρέμα Λειτουργούν σαν φράγμα, κλειδώνοντας όλες τις θρεπτικές και ενυδατικές ιδιότητες των άλλων προϊόντων, ενώ παράλληλα κρατούν μακριά τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.

Σας προτείνουμε  το Wild Rose Glow Facial Oil της Neals Yard Remedies που βοηθάει στην αποκατάσταση και την ανανέωση της επιδερμίδας ενισχύοντας την λάμψη και χαρίζοντας ομοιόμορφο τόνο.

6. Αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι το απόλυτο αδιαπραγμάτευτο βήμα στην καθημερινή περιποίηση αν θέλετε να κρατήσετε τις ρυτίδες μακριά. Η πρόληψη της πρόωρης γήρανσης είναι ένας από τους πιο πειστικούς λόγους για να εντάξετε το αντηλιακό στην καθημερινότητά σας! Επιλέξτε ένα φυσικό αντηλιακό ευρέος φάσματος, είναι εξίσου αποτελεσματικό με  τα χημικά αντηλιακά και φυσικά με πολύ λιγότερες τοξίνες. Και το κυριότερο, ανεξάρτητα από την εποχή: δεν παραλείπουμε το αντηλιακό!

Σας προτείνουμε το Wild Rose Moisturising SPF 30 For Face της Νeal’s Yard Remedies.

Tip:  Τα παραπάνω βήματα μπορούν να αλλάξουν ή να παραλείψετε κάποιο και αυτό γιατί η περιποίηση του δέρματος είναι προσωπική! Παρατηρώντας το δέρμα σας μπορείτε να καταλάβετε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς, πώς ανταποκρίνεται και αλλάζοντας τελικά ό,τι χρειάζεται ή είναι περιττό!