Ο κρύος και ξηρός αέρας, οι ισχυροί άνεμοι και οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να αφυδατώσουν τα μαλλιά και να τα κάνουν πιο επιρρεπή στο σπάσιμο από ότι, θα ήταν, τους καλοκαιρινούς μήνες!

Το τριχωτό της κεφαλής είναι το πιο ευαίσθητο μέρος του σώματος στην αφυδάτωση. Εκτίθεται τόσο σε κρύο καιρό όσο και σε έντονη θερμότητα εσωτερικού χώρου και αυτές οι γρήγορες και συχνές αλλαγές θερμοκρασίας μπορούν πραγματικά να το βλάψουν και, κατά συνέπεια, τα μαλλιά. Για παράδειγμα μια συνήθεια που δεν οφελεί τα μαλλιά μας είναι το να φοράμε καπέλα ή σκούφους, κάτι που αυξάνει το άγχος και την τριβή στους θύλακες των τριχών και σε συνδυασμό με τo “βάλε-βγάλε” των καπέλων χάνουμε επιπλέον τρίχες.

Ένας τρόπος για να διατηρήσετε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας ενυδατωμένα είναι να τα περιποιηθείτε με ένα παχύρρευστο, πλούσιο, ενυδατικό conditioner μία ή δύο φορές την εβδομάδα κατά τους χειμερινούς μήνες – ή ακόμα και όλο το χρόνο! Τα μαλακτικά όπως αυτά που περιέχουν λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες σόγιας και θρεπτικά έλαια όπως το αβοκάντο και η jojoba διατηρούν την υγρασία στα μαλλιά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα conditioner που είναι κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας!

Η εύθραυστη υφή στις άκρες των μαλλιών αντιμετωπίζεται με φυσικό λάδι μαλλιών. Απλώς τρίψτε μια μικρή ποσότητα στις παλάμες των χεριών σας και εφαρμόστε από κάτω προς τα πάνω. Αυτό όχι μόνο θα δώσει στα μαλλιά υγρασία, αλλά θα προσφέρει επίσης ένα επιπλέον στρώμα προστασίας στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Εάν υποφέρετε ιδιαίτερα από ξηρότητα, δοκιμάστε το Σαμπουάν για Ξηρά Μαλλιά με Νυχτολούλουδο της John Masters Organics. Το νυχτολούλουδο αποτελείται από γάμμα λινολενικό οξύ, ένα αντιφλεγμονώδες Ωμέγα-6 που κάνει θαύματα για το ξηρό δέρμα και τα μαλλιά. Θρέφει τα μαλλιά από μέσα προς τα έξω, αποκαθιστώντας σταδιακά τη ξηρότητα και τη λάμψη. Τα άλλα ενεργά συστατικά είναι το έλαιο από σπόρους jojoba και το λάδι αβοκάντο, και τα δύο πλούσια σε αντιοξειδωτικά και υγιή λίπη που ενθαρρύνουν τη διατήρηση της υγρασίας και την αναζωογόνηση των μαλλιών.

Σε περιπτώσεις φαγούρας ή ξεφλουδίσματος στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής, επιλέξτε το 2-σε-1 Σαμπουάν & Μαλακτικό για ξηρό τριχωτό της κεφαλής με ψευδάργυρο και φασκόμηλο της John Masters Organics. Το σώμα μας δεν παράγει φυσικά ψευδάργυρο, ο οποίος είναι σημαντικός για τη σύνθεση και την ανάπτυξη πρωτεϊνών, επομένως η χρήση ενός σαμπουάν, πλούσιου σε αυτό το μέταλλο, καταπολεμά την ξηρότητα προάγοντας την υγεία και την αναζωογόνηση των κυττάρων. Το φασκόμηλο καθαρίζει και καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής, ενώ τα προστιθέμενα αμινοξέα σιταριού καταπολεμού το φρισάρισμα.

Για βαθιά επανόρθωση, αποκατάσταση και ενυδάτωση επιλέξτε ένα μαλακτικό όπως το Repair Conditioner για κατεστραμμένα μαλλιά με μέλι και ιβίσκο της John Masters Organics. Εάν χρειάζεστε μια γρήγορη λύση για τα εύθραυστα μαλλιά, χρησιμοποιήστε αυτό το conditioner κάνοντας μασάζ  και αφήνοντας να δράσει για 1 έως 3 λεπτά, ανάλογα με το πόσο αφυδατωμένα είναι τα μαλλιά σας. Αυτό το προϊόν είναι απολαυστικό σε όλα τα επίπεδα: ενυδατώνει, καταπραϋνει και δίνει λάμψη! Το βιολογικό μέλι “αγκαλιάζει” τα μαλλιά, αναζωογονώντας και προστατεύοντας από περαιτέρω φθορά, ενώ το εκχύλισμα λουλουδιών ιβίσκου περιέχει αμινοξέα που επανορθώνουν και ενισχύουν την τρίχα.

Αφού καθαρίσετε και μαλακώσετε τα μαλλιά σας, μην ξεχνάτε να τα ενυδατώνετε καθημερινά με το ελαφρύ Hair Milk με Τριαντάφυλλο & Βερίκοκο της John Masters Organics. Εκτός από το ότι δίνει στα μαλλιά σας ενυδάτωση και λάμψη, το λεπτό άρωμα τριαντάφυλλου θα σας ακολουθεί όλη μέρα. Χρησιμοποιήστε το ως προϊόν ενυδάτωσης ή για να εξασφαλίσετε ένα ελαφρύ κράτημα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εάν εργάζεστε σε κλιματιζόμενο χώρο ή παρατηρήσετε ότι η κεντρική θέρμανση στεγνώνει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, τότε το Leave-in Conditioning Mist με πράσινο τσάι και καλέντουλα της John Masters Organics είναι το τέλειο προϊόν για όταν χρειάζεστε ένα γρήγορο φριζάρισμα. Εύκολο στη μεταφορά και απλό στην εφαρμογή, αυτό το προϊόν θα δώσει στα μαλλιά σας την πρόσθετη υγρασία που χρειάζονται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας.

Εκτός από τη φροντίδα των μαλλιών σας και τη χρήση προϊόντων που ταιριάζουν στον τύπο σας, η λήψη συμπληρωμάτων που περιέχουν συστατικά όπως βιοτίνη και εκχύλισμα αλογοουράς, είναι επίσης σημαντική για τη διατήρηση της δύναμης των μαλλιών κατά τους χειμερινούς μήνες. Θα βελτιώσουν την κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής φροντίζοντας το σώμα σας από μέσα προς τα έξω.