Η υιοθέτηση μιας πιο προσεγμένης προσέγγισης στη ζωή περιλαμβάνει, πέρα από ισορροπημένη διατροφή και άθληση και περισσότερη σκέψη για το ποια προϊόντα χρησιμοποιούμε καθημερινά στο πρόσωπο και το σώμα μας, μα κυρίως τον τρόπο και χρόνο που αφιερώνουμε στην εφαρμογή τους και στη συνειδητότητα στο ποια είναι πραγματικά τα ωφέλη από αυτά. Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι μια ευκαιρία να αποκτήσουμε τη συνήθεια: “προσέχω και επικεντρώνομαι περισσότερο στον εαυτό μου κατά τη διάρκεια της καθημερινότητας”. Με άλλα λόγια να επικρίνουμε λιγότερο το εγώ και να είμαστε παρόντες γνωρίζοντας αυτό που επιθυμούμε μέσα από τις σκέψεις, τις αισθήσεις και τον κόσμο γύρω μας.
Εφαρμόστε προσεκτικά τα προϊόντα…
Καθώς εφαρμόζετε τις κρέμες, τις λοσιόν και τα έλαια, δώστε προσοχή στις υφές! Αφουγκραστείτε το πως νιώθετε τα διάφορα προϊόντα στο δέρμα σας. Αφιερώστε χρόνο για να κάνετε σωστά μασάζ στο δέρμα σας, αυτό θα σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα κάθε προϊόντος, ιδιαίτερα του καθαριστικού. Χρησιμοποιήστε και τις πέντε αισθήσεις για να εισπνεύσετε βαθιά τα διάφορα αρώματα μετατρέποντας έτσι την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας σε ένα όμορφο, δυναμωτικό τελετουργικό.
Παρατηρήστε τις αλλαγές στο δέρμα σας…
Τώρα που επιβραδύνατε τη διαδικασία εφαρμογής, αφιερώστε χρόνο για να κοιτάξετε πραγματικά το δέρμα σας. Το να σημειώνετε τυχόν αλλαγές μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα το δέρμα σας. Αλήθεια τι προσπαθεί να σας πει το δέρμα σας; Το χρόνιο στρες μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία του δέρματoς. Με την ενσωμάτωση της πρακτικής της ενσυνειδητότητας, πιο τακτικά, μέσα στην ημέρα , τα επίπεδα άγχους αρχίζουν να μειώνονται. Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία σταδιακά θα  διαπιστώσετε ότι τα επίμονα δερματικά προβλήματα όπως τα “ξεσπάσματα” και η ξηρότητα αρχίζουν να μειώνονται ή να εμφανίζονται σποραδικά.
Επιλέξτε φυσικά προϊόντα
Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και οτιδήποτε εφαρμόζουμε σ’ αυτό απορροφάται και στη συνέχεια καταλήγει στην κυκλοφορία του αίματος. Η επιλογή οργανικών προϊόντων, αντί ο βομβαριδισμός τους με χημικές ουσίες όπως τα parabens και η βενζισοθειαζολινόνη, είναι μια σημαντική απόφαση για την υγεία. Αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε και να εκτιμήσετε τα οφέλη ορισμένων από τα φυσικά συστατικά των προϊόντων, καθώς τα εφαρμόζετε. Για παράδειγμα μυρίστε το άρωμα του σανταλόξυλου και αναλογιστείτε πόσο πολύ φροντίζει το δέρμα σας καθώς λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας απένατι στη ζημιά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Η αλόη βέρα, που βοηθά στην απομάκρυνση της ερυθρότητας και καταπραΰνει το ξηρό ή “θυμωμένο” δέρμα κ.λπ.
Προσθέστε μια συνεδρία διαλογισμού στην εβδομαδιαία ρουτίνα
Δεν χρειάζεται να αφιερώνετε ώρες στον διαλογισμό για να αποκομίσετε τα οφέλη ευεξίας αυτής της αρχαίας πρακτικής. Ακόμη και μερικά λεπτά κάθε μέρα ή σε περιόδους ιδιαίτερα στρεσογόνες είναι αρκετά για να βοηθήσουν στη διαχείριση και την ανακούφιση των ανήσυχων σκέψεων και στη βελτίωση της προσοχής. Εφαρμόστε τη μάσκα σας και παράλληλα χαλαρώστε 10 – 15 λεπτά με την καθοδήγηση εφαρμογών διαλογισμού όπως το Headspace ή το Calm. Πρόκειται για δοκιμασμένες, εξαιρετικές για αρχάριους, εφαρμογές που βασίζονται σε καθοδηγούμενους διαλογισμούς που καλύπτουν το άγχος, την εστίαση, το στρες, τον ύπνο, τις σχέσεις κ.άλ.
Ρυθμίστε τη διάθεση σας με… αιθέρια έλαια
Εντάξτε στη καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, αιθέρια έλαια σε έναν ατμοποιητή όπως τον Esta Aroma Diffuser  της Made by Zen στο μπάνιο σας ή στον Liv Aroma Diffuser της Made by Zen την ώρα που εργάζεστε στο υπολογιστή σας. Το σημαντικό είναι να βρείτε ένα λάδι ή ένα μίγμα που καλύπτει την τρέχουσα διάθεσή σας. Για παράδειγμα τις πρωινές ώρες προσθέστε αιθέρια έλαια  όπως το geranium organic ή το Aromatherapy Blend Optimism  της Neals Yard Remedies για να σας δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα ή να ανακουφίσετε τυχόν τεταμένες, αγχωτικές σκέψεις!
Τις απογευματινές και βραδινές ώρες επιλέξτε έλαια όπως το Lavender, το Aromatherapy Blend De-stress  ή Womens Balance της Neals Yard Remedies που σας βοηθούν να χαλαρώσετε. Πριν τον ύπνο ψεκάστε το μαξιλάρι σας με το Goodnight Pillow Mist της Neals Yard Remedies.
Στο τέλος της ρουτίνας σας, αφιερώστε ένα λεπτό αναπνέοντας βαθιά και αθόρυβα σκεφτόμενοι πράγματα για την επόμενη μέρα ή αυτή που μόλις περάσατε ενώ χαλαρώνετε το σώμα και το μυαλό σας. Εάν αντιμετωπίζετε οποιεσδήποτε προκλήσεις, αυτή είναι μια ευκαιρία να σκεφτείτε τα πράγματα ήρεμα και να εξασκηθείτε σε έναν καλύτερο τρόπο αντίδρασης σε τυχόν προβλήματα. Ομοίως, είναι καιρός να εκφράσετε σκόπιμα ευχαριστίες για εκείνα τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες!