Μήπως δεν χρησιμοποιείτε ή παραλείπετε το τόνερ όταν καθαρίζετε την επιδερμίδα σας; Η εφαρμογή του τόνερ αποτελεί απαραίτητο βήμα στη διαδικασία καθαρισμού και εδώ σας δίνουμε 5 λόγους για τους οποίους το τόνερ πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής ρούτινας περιποίησης!

1. Ελαχιστοποιεί την εμφάνιση μεγάλων πόρων
Το τόνερ στην πραγματικότητα δεν συρρικνώνει τους μεγάλους πόρους, μπορεί όμως να τους κάνει να φαίνονται μικρότεροι. Μεγάλους πόρους συναντάμε πιο συχνά στα λιπαρά και μικτά δέρματα. Το πρόβλημα μεγενθύνεται όταν υπολείμματα μακιγιάζ και νεκρών κυττάρων παγιδεύονται στους πόρους. Όταν δεν καθαρίζεται σωστά και συστηματικά η επιδερμίδα η συσσώρευση ανεπιθύμητων υπολειμμάτων μπορεί να μεγιστοποιήσει, συχνά με μόνιμα αποτελέσματα, τους πόρους. Το τόνερ καθαρίζει σε βάθος τους πόρους και αποτελεί απαραίτητο βήμα στη διαδικασία καθαρισμού για να αφαιρέσετε οριστικά οτιδήποτε έχει μείνει μετά το πλύσιμο του προσώπου σας. Ακόμα και τα υπολείμματα από το καθαριστικό σας! Οι καθαροί πόροι φαίνονται πια μικρότεροι, πιο στενοί και είναι λιγότερο εμφανείς.

2. Επαναφέρει την ισορροπία του pH του δέρματος
Ο όξινος μανδύας είναι εξαιρετικά σημαντικός για την υγεία του δέρματος. Είναι υπεύθυνος για τον αποκλεισμό των βακτηρίων ενώ διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο. Το δέρμα μας είναι πολύ λεπτό, αποτελείται από φυσικά έλαια, λιπαρά οξέα, γαλακτικό οξύ, αμινοξέα σε συνδυασμό με τη φυσική υγρασία. Με επίπεδο pH μεταξύ 4,5-5,5, ο όξινος μανδύας είναι ελαφρώς όξινος, όπως λέει και το όνομά του. Εάν το καθαριστικό είναι πολύ αλκαλικό, εκμηδενίζει την ισορροπία του pH του όξινου μανδύα και το δέρμα παράγει περισσότερα λιπαρά για να αποκαταστήσει την ισορροπία του pH. Αποτέλεσμα; Η εμφάνιση λιπαρότητας στο πρόσωπο. Το τόνερ αποκαθιστά την ισορροπία του pH του ευαίσθητου όξινου μανδύα, επαναφέροντάς το σε ένα πιο όξινο περιβάλλον και αποτρέποντας τον κύκλο της υπερβολικής παραγωγής λαδιού.

3. Αναζωογονεί το δέρμα
Αποτελεί την τέλεια λύσηγια να ανανεώσετε την επιδερμίδα σας, κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποφεύγοντας τις ανεπιθύμητες γυαλάδες.

4. Μεγιστοποιεί τη δράση της ενυδατικής κρέμας
Το τόνερ προετοιμάζει την επιδερμίδα και δημιουργεί ένα πραγματικά καθαρό καμβά! Έτσι η ενυδατική κρέμα διεισδύει πιο βαθιά στο δέρμα όταν εφαρμόζεται σε μια καθαρή επιδερμίδα.
Το δέρμα μοιάζει και λειτουργεί σαν ένα σφουγγάρι, το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία πιο εύκολα όταν είναι ήδη λίγο υγρό. Για αυτό μετά την εφαρμογή του τόνερ απλώστε αμέσως την ενυδατική κρέμα και επωφεληθείτε από τις ιδιότητές της.

5 Προστατεύει
Κάθε μέρα το δέρμα εκτίθεται σε περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, διάφορες χημικές ουσίες και ο καπνός του τσιγάρου. Η υπερβολική έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε ορατά σημάδια πρόωρης γήρανσης. Η χρήση ενός οργανικού τόνερ όπως αυτό της Νeal’s Yard Remedies, εμπλουτισμένου με αντιοξειδωτικά για την προστασία του δέρματος, προσθέτει άλλο ένα στρώμα άμυνας μεταξύ των κυττάρων του δέρματος και όλων των περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων.