Όλοι αφιερώνουμε χρόνο για τον καθαρισμό του προσώπου μας, να φορμάρουμε τα μαλλιά μας και να φροντίσουμε το σώμα μας παραβλέποντας όμως ουσιαστικά την περιποίηση των χεριών και των ποδιών μας. Είτε είστε στο πόδι όλη μέρα είτε εργάζεστε πολλές ώρες στον υπολογιστή ή κάνετε κάποια χειρωνακτική εργασία ή ασχολείστε με εργασίες του κήπου, τα άκρα χρειάζονται τη δική τους περιποίηση.

Φροντίδα για τα χέρια σας

Την επόμενη φορά που θα βρείτε λίγο ελεύθερο χρόνο αφιερώστε τον στα … χέρια σας. Μη σκέφτεστε κάτι χρονοβόρο ούτε δαπανηρό, απλώς μια καθημερινή φροντίδα περιποίησης για τα κουρασμένα χέρια σας προσφέροντάς τους θρέψη και υγρασία.

Σημάδια που φανερώνουν ότι πρέπει να προσέχετε περισσότερο τα χέρια σας:

  • Ξηρό δέρμα
  • Εύθραυστα νύχια
  • Ηλικιακά σημεία
  • Απολέπιση ή φαγούρα
  • Μη φυσιολογική εφίδρωση

Τι προκαλεί όμως τα ξηρά χέρια;

  1. Σκληρά σαπούνια και υπερβολικό πλύσιμο:

Αν και είναι σημαντικό το καθημερινό τακτικό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών εντούτοις  το υπερβολικό πλύσιμο των χεριών μπορεί να προκαλέσει ευαίσθητα και ξηρά χέρια λόγω των φυσικών ελαίων και της υγρασίας που αφαιρούνται σταδιακά από τα χέρια σας.

  1. Καιρικές Συνθήκες: Η αλλαγή του καιρού, ειδικά οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να είναι ένας παράγοντας που τα χέρια γίνονται εξαιρετικά ξηρά. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός, ο αέρας γίνεται ξηρότερος, γεγονός που κάνει το σώμα μας να συγκρατεί λιγότερη υγρασία. Επίσης μην παραλείπετε να βάζετε αντιηλιακό στην περιοχή των χεριών!
  2. Χώρος εργασίας: Υπάρχουν επαγγέλματα που απαιτούν συχνό πλύσιμο των χεριών, έχετε μεγαλύτερη έκθεση σε σκληρές επιφάνειες ή μπορεί να έρχεστε σε παφή καθημερινά με χημικά… Όλες αυτές οι συνθήκες μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και σταδιακά τα χέρια σας αποκτούν μια τραχιά και θαμπή όψη.

Συμβουλές για να φροντίζετε τα χέρια σας:

  • Αποφύγετε τη χρήση ζεστού νερού κατά το πλύσιμο ή το μπάνιο
  • Φοράτε γάντια ενώ κάνετε εργασίες στο σπίτι που μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στα χέρια
  • Διατηρήστε τα χέρια σας ενυδατωμένα με μια φυσική λοσιόν ή κρέμα χεριών
  • Κάντε τακτικά μασάζ στα χέρια
  • Προστατέψτε τα χέρια από την έκθεση στον ήλιο

Απλά καθημερινά tips για την περιποίηση των χεριών

  1. Πλύντε τα χέρια σας απαλά με ένα φυσικό σαπούνι χεριών και κάντε απολέπιση με τη Nourishing Melissa Hand Polish της Neal’s Yard Remedies έτσι θα απαλλαγείτε από κάθε βρωμιά και θα αναζωογονήσετε τα θαμπά και ξηρά χέρια. Συνδυάστε με την πλούσια και προστατευτική κρέμα για θρέψη των χεριών Melissa Hand Cream.
  2. Κάντε απαλό μασάζ στα χέρια σας με τη λοσιόν χεριών Defend and Protect της Neal’s Yard Remedies για την περιποίηση του δέρματος. Για ιδιαίτερα ξηρά και σκασμένα χέρια, δοκιμάστε τη Citrus Hand Lotion που προσφέρει βαθιά θρέψη και ενισχύει τα επίπεδα υγρασίας στην περιοχή των χεριών. Απλά κάντε μασάζ με αυτό το αρωματικό βάλσαμο στα κουρασμένα χέρια σας, απολαμβάνοντας ταυτόχρονια το αναζωογονητικό του άρωμα.
  3. Φροντίστε τα χέρια σας ενώ είστε εν κινήσει: Βάλτε ένα σπρέι χεριών Defend and Protect στην τσάντα σας για να αφήνετε τα χέρια σας φρέσκα και καθαρά ενώ είστε έξω. Για βαθειά φυσική ενυδάτωση προτιμήστε τη βιολογική μας κρέμα χεριών Bee Lovely Hand Cream.

Φροντίδα για τα πόδια σας

Από την βόλτα του σκύλου, το τρέξιμο στις καθημερινές δραστηριότητες των παιδιών μέχρι βραδιές με ψηλοτάκουνα – τα πόδια μας κυριολεκτικά μας “μεταφέρουν” και μας κρατάνε όρθιους όλη μέρα τους… αξίζουν λοιπόν την προσοχή μας!

Σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να φροντίζετε πιο συχνά τα πόδια σας:

  • Ξηρό, σκασμένο δέρμα
  • Κατεστραμμένα νύχια
  • Πόνος στη πατούσα και ανάμεσα στα δάχτυλα
  • Δυσάρεστες οσμές
  • Φουσκάλες και κάλοι

Τι προκαλεί το ξηρό, σκασμένο δέρμα στα πόδια;

  1. Υποδήματα: Το να φοράτε παπούτσια με κακή εφαρμογή ή ανοιχτό τακούνι, καθώς και τακτικά τακούνια και σανδάλια, μπορεί να οδηγήσει στο πάχυνση του δέρματος των ποδιών σας και στην αύξηση της πίεσης στη φτέρνα του ποδιού σας.
  2. Ζεστά μπάνια και ντους: Οι υψηλές θερμοκρασίες του νερού μπορεί να αφυδατώσουν το δέρμα στα πόδια σας, προκαλώντας αναπόφευκτα ξηρότητα.
  3. Πίεση: Εργασίες που απαιτούν από εσάς να είστε όρθιοι σας όλη μέρα ή να στέκεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να ασκήσουν μεγάλη πίεση στα πόδια σας, αυξάνοντας τις πιθανότητες δημιουργίας ρωγμών στο δέρμα.

Πώς να φροντίζετε τα πόδια σας:

Η περιποίηση των ποδιών αποτελεί μια καλή ευκαιρία να χαλαρώσετε και αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας. Με τη σειρά φυσικών λύσεων περιποίησης ποδιών της Neal’s Yard Remedies μπορείτε να διατηρήσετε τα πόδια σας απαλά και ενυδατωμένα.

Ξεκινήστε:

  1. Προσθέτοντας 1 σταγόνα αιθέρια έλαια: Περγαμόντο, Μέντα, Τεϊόδεντρο και Λεβάντα σε 10 ml λάδι μπάνιου και ανακατέψτε τα σε ένα μπολ με δροσερό νερό.
  2. Χαλαρώστε για 10 λεπτά βυθίζοντας τα πόδια σας στο μείγμα.

Χρησιμοποιήστε ένα scrub ποδιών για να απαλύνετε κάθε ξηρό, σκληρό ή σκασμένο σημείο του δέρματος (ιδιαίτερα τις φτέρνες). Στη συνέχεια κάντε μασάζ και αλείψτε τα πόδια σας με το καταπραϋντικό μας βάλσαμο wild rose balm. Ιδανικά μετά φορέστε ένα ζευγάρι κάλτσες και αφήστε να δράσει.

Για μια ξεχωριστή απόλαυση προγραμματίστε μια συνεδρία ρεφλεξολογίας, που βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας του σώματος, ανακουφίζοντας την ένταση μέσω μασάζ πίεσης στα αντανακλαστικά σημεία. Στο τέλος θα φύγετε με μια συνολική αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης και φυσικά με ανακουφισμένα πόδια.