Ένας υπέροχος τρόπος για να δώσετε στο δωμάτιό σας μια πιο ήρεμη ατμόσφαιρα είναι οι ηλεκτρικοί ατμοποιητές ή διαχυτές. “Γεμίζουν” τον αέρα με μικροσκοπικά, αρωματικά σωματίδια ευεργετικών αιθέριων ελαίων, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ευεξίας, προάγουν την αυτοφροντίδα ενώ αφήνουν τον χώρο όμορφα αρωματισμένο με φυσικά αρώματα.

Οι ατμοποιητές αποτελούν μια ευέλικτη και ασφαλής επιλογή για τους λάτρεις των αιθέριων ελαίων. Χωρίς να απαιτείται θερμότητα ή γυμνή φλόγα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χαλάρωση, για βελτίωση της διαύγειας και την εστίασης, για την απομάκρυνση οποιουδήποτε αισθήματος συμφόρησης.

Η θέση

Επιλέξτε έναν ανοιχτό χώρο στο δωμάτιό σας, κατά προτίμηση όχι ακριβώς πάνω σε τοίχο ή στο πάτωμα, αλλά κοντά σε πηγή ρεύματος και συνδέστε τον ηλεκτρικό σας ατμοποιητή.

Τοποθετήστε τον ατμοποιητή σε μια συμπαγή επιφάνεια ή επιφάνεια τραπεζιού,έχοντας υπόψη σας ότι μπορεί να εκπέμπεται λίγη υγρασία, επομένως βεβαιωθείτε ότι οποιοδήποτε ξύλο ή πολύτιμη επιφάνεια προστατεύεται με δίσκο ή χαλάκι.

Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο αερίζεται καλά, ώστε να μην συσσωρεύεται πολύς ατμός. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν υπάρχουν παιδιά ή κατοικίδια στο σπίτι σας και εάν έχετε σκύλο ή γάτα, θα πρέπει επίσης να αφήσετε την πόρτα ανοιχτή, ώστε να μπορεί να φύγει αν θέλει!

Πώς λειτουργεί…

Γεμίστε τη δεξαμενή του ατμοποιητή σας μέχρι τη γραμμή πλήρωσης με καθαρό νερό βρύσης ή απεσταγμένο νερό. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει πάντα αρκετό νερό στον ατμοποιητή σας, καθώς βασίζεται στο νερό για να δημιουργήσει την αρωματική ομίχλη.

Τοποθετήστε το καπάκι του διαχύτη στο επάνω μέρος και ρυθμίστε τα χαρακτηριστικά που θέλετε ανάλογα με το μοντέλο, όπως το χρώμα ή το χρονόμετρο.

Ανάψτε τον ατμοποιητή και απολαύστε το άρωμα. Οι περισσότεροι ατμοποιητές έχουν αυτόματη απενεργοποίηση, ωστόσο ο ατμοποιητής μπορεί να λειτουργήσει και για περίπου 15-20 λεπτά τόσο όσο να απολαύσετε τα πλεονεκτήματα, αλλά να μην κορεστεί υπερβολικά το δωμάτιο.

Ο καθαρισμός

Μετά από κάθε χρήση, αδειάζετε και ξεπλένετε το δοχείο νερού του ατμοποιητή σας και σκουπίστε το με ένα καθαρό πανί.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μετά τη χρήση ελαίων εσπεριδοειδών, τα οποία διαφορετικά μπορεί να καταστρέψουν τον δίσκο εάν αφεθεί στη δεξαμενή νερού ή εάν χρησιμοποιήσετε διαφορετικό τύπο αιθέριου ελαίου για να διατηρήσετε τη μυρωδιά καθαρή.