Έλαια Βάσης είναι τα έλαια που προέρχονται από τα λιπαρά συστατικά των φυτών, συνήθως τους καρπούς, τους πυρήνες ή τους σπόρους. Κάθε έλαιο βάσης, προσφέρει και διαφορετικό συνδυασμό ιδιοτήτων και χαρακτηριστικών. Η επιλογή του ελαίου βάσης εξαρτάται από το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε.

Αμυγδαλέλαιο (Sweet Almond):
Χρήση: σώμα, πρόσωπο, νύχια, μαλλιά.
Ιδανικό για το ξηρό, ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα. Είναι όμως επίσης κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.
Πλούσιο σε μέταλλα, βιταμίνες και πρωτεΐνες μαλακτικό, αναζωογονητικό και θρεπτικό. Είναι εξαιρετικό φυσικό ενυδατικό και βοηθά στην πρόληψη των ραγάδων, ενώ ενδείκνυται για την περιποίηση του στήθους, του ερεθισμένου δέρματος και για τη φροντίδα της ευαίσθητης επιδερμίδας των μωρών. Βοηθά στην καταπολέμηση των κνησμών και των φλεγμονών.

Λάδι Αβοκάντο:
Χρήση: πρόσωπο, μάτια, μαλλιά.
Ιδανικό για ξηρά , εύθραυστα και ώριμα δέρματα. Έχει εξαιρετικά θρεπτική δράση, βελτιώνει την ελαστικότητα και την απαλότητα της επιδερμίδας αλλά ταυτόχρονα την κάνει και πιο λαμπερή.
Πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C και E, έχει ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα ενώ λειτουργεί και σαν φίλτρο ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία.

Νυχτολούλουδο (evening primrose oil):
Χρήση: πρόσωπο, μάτια, λαιμός
Με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα, λινολεϊκό οξύ, ωμέγα-6 EFAs και το λινολεϊκό οξύ γάμμα που είναι εξαιρετικά ευεργετικό στην αντιμετώπιση των διαταραχών του δέρματος, όπως το έκζεμα, αφού αναπλάθει τα κύτταρα. Είναι ιδανικό αντιρυτιδικό για το πρόσωπο και ειδικά την περιοχή των ματιών.

Σταφυλέλαιο (Grapeseeed oil):
Χρήση:σώμα, πρόσωπο.
Ιιδανικό για μικτά, λιπαρά δέρματα και δέρματα με προβλήματα ακμής έχει στυπτικές ιδιότητες και κατά συνέπεια είναι ιδανικό στην σύσφιξη του δέρματος εξαιρετικά χρήσιμο στη θεραπεία της ακμής και άλλα δερματικά προβλήματα θαυμάσιο ενυδατικό και πραγματικά τρέφει την επιδερμίδα χαρίζει μια απαστράπτουσα λάμψη στο δέρμα.

Βαλσαμόλαδο:
Χρήση:σώμα, πρόσωπο.
Γιατρεύει τις πληγές, συστήνεται κατά των ρευματισμών και των αιματώσεων ενώ θεωρείται και στυπτικό

Λάδι Καλέντουλας:
Χρήση:σώμα, πρόσωπο, μαλλιά.
Για εύθραυστα και ευαίσθητα δέρματα. Περιποιείται το δέρμα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Ιδανικό για κάθε εξωτερική αιμορραγία, τραύματα, μώλωπες ή διαστρέμματα, για ελαφρά εγκαύματα και ζεμάτισμα, φαγούρα, κνίδωση, τσιμπήματα εντόμων. Κατάλληλο για ερεθισμούς του δέρματος, δίνει ελαστικότητα στην επιδερμίδα (χρησιμοποιείται σε προϊόντα για ραγάδες & αντιρυτιδικά). Ωφέλιμο ακόμη και στα μαλλιά ξκαι χρήσιμι και σε θεραπεία κιρσών γι’ αυτό και περιέχεται σε προϊόντα για μασάζ.

Λάδι Τζοτζόμπα:
Χρήση:σώμα, πρόσωπο, μαλλιά.
Ιδανικό για τις ξηρές και ώριμες επιδερμίδες τo έλαιο Jojoba θεωρείται το ιδανικότερο έλαιο για νεανικά και λιπαρά δέρματα. Προστατεύει από την αφυδάτωση και επιβραδύνει την απώλεια νερού από τα κύτταρα του δέρματος. Η δομή του μοιάζει με το φυσικό σμήγμα του ανθρώπινου δέρματος και γι’ αυτό μπορεί να εισχωρήσει στην επιδερμίδα ευκολότερα από κάθε άλλο έλαιο.
Έχει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση. Περιέχει βιταμίνη E, πρωτεΐνες και μέταλλα και διατηρεί το δέρμα ελαστικό ενώ επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, καθαρίζει σε βάθος και χαρίζει στο δέρμα λάμψη και υγεία. Οφέλιμο και για τη ψαλίδα στα μαλλιά. Καταπραΰνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση.

Rosehip Oil:
Χρήση: σώμα, πρόσωπο, λαιμός, ντεκολτέ, στήθος, μάτια.
Ένα από τα καλύτερα αντιγηραντικά έλαια και το ιδανικότερο για την αναγέννηση των ιστών της  επιδερμίδας. Mειώνει τις καφέ κηλίδες του δέρματος που δημιουργούνται από την έκθεση στον ήλιο ή την εγκυμοσύνη, ενώ απαλύνει σημάδια & ουλές, αυξάνει τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης, προάγει την επούλωση των ουλών και βοηθά στην αντιμετώπιση των ραγάδων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Προσφέρει ανακούφιση των συμπτωμάτων της ψωρίασης, της νευροδερματίτιδας και του ηλιακού εγκαύματος, μειώνει τις ευρυαγγείες, τους κιρσούς και τις ραγάδες.
Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α (κυρίως), σε λιπαρά οξέα (omega-3 και omega-6) και σε βιταμίνη Ε.

Βερικοκέλαιο:
Χρήση:σώμα, πρόσωπο.
Αναζωογονητικό και ισχυρά αντιγηραντικό φωτίζει και δίνει λάμψη στο δέρμα, πλούσιο σε βιταμίνες, χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα.
Διεισδύει γρήγορα στην επιδερμίδα χωρίς να την αφήνει λιπαρό. Περιέχει Ολεϊκό (Ωμέγα-9) και Λινολεϊκό οξύ – συστατικά που συνεισφέρουν στην αναζωογόνηση
των κυττάρων της επιδερμίδας. Περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, Β17 και Ε